Paylaş:
Bildirimler
Tümünü Sil




Apple’dan sürpriz teklif

1 Yazılar
1 Üyeler
0 Beğeni
994 Görüntüleme
(@bilal)
Gönderiler: 305
Tanınmış Üye
Konuyu başlatan
 



ABD’de müzik lisans bedelleri ile ilgili olarak ciddi bir gündem oluşmuş durumda.The Copyright Royalty Board adlı kuruluş, 2018 ve sonrasını kapsayacak şekilde teliflerle ilgili değerlendirmelerde bulunuyor. Bu noktada Apple’ın teklifi ise detayları ile kamuoyuna yansımış durumda.
Apple Music ile endüstrinin önemli oyuncularından biri haline dönüşen teknoloji şirketi, çevrimiçi servislerdeki her indirilmenin ardından 9,1 cent’in eser sahiplerine ödenmesi, devamında da her 100 dinlemeye karşılık 9,1 cent’in daha eklenmesi temeline dayanıyor. Böylelikle 1000 şarkı indirildiği taktirde 1 dolara yakın bir telif miktarı ortaya konuluyor. Planın şimdilik bir teklif olduğunu belirtelim, kesinleşmiş bir karar yok; ancak Apple nezdinde sunulan prototip sistemin müzisyenlerin lehine işlediği görülüyor.
İddialara göre Spotify, Apple’ın teklifinden pek de memnun kalmadı ve zaten gergin olan ilişkilerin iyiden iyiye bozulduğu da belirtiliyor. Bilindiği üzere çok sayıda müzisyen, Spotify’dan YouTube’a kadar birçok platformla ilgili olarak şikayetlerini yüksek sesle dile getirmekten çekinmiyor. Taylor Swift gibi öne çıkan isimlerin Spotify’ın mevcut telif yapısından hoşlanmadıkları bilinmiyor. Bakalım müzik profesyonelleri, bu işten karlı çıkacak mı, yoksa Spotify gibi yazılım şirketleri mi avantaj elde edecekler?

Öte yandan ilgili kuruluşa yapılan başka teklifler de söz konusu. Spotify, Pandora gibi müzik akışı servisleri tarafından da çeşitli teliflendirme önerileri sunulmuş durumda. Kararın kısa süre içinde verilmesi bekleniyor

 
Gönderildi : 21 Ağustos 2016 17:38
Paylaş: