Paylaş:
Bildirimler
Tümünü Sil




ARM Cortex A73 ve Mali G71 tanıtıldı

1 Yazılar
1 Üyeler
0 Beğeni
929 Görüntüleme
(@bilal)
Gönderiler: 305
Tanınmış Üye
Konuyu başlatan
 



ARM, yeni Cortex A73 ana işlemcisi(CPU) ile Mali G71 grafik işlemcisini(GPU) Tayvan’da düzenlenen Computex 2016 fuarı kapsamında lanse etti. Donanım üreticileri ve basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte teknoloji ürünlerinin çekirdeği olarak lanse edilen en yeni ürünlerin detayları paylaşıldı. Yeni işlemciler hemen değil ama 2017’deki modellerde sıklıkla yer alacak.
Peki hangi özellikleri sunuyorlar ve ne gibi farklılıklar sunacaklar? İşte yanıtlar…
Cortex A73 daha güçlü
Cortex A73, öncülü Cortex A72’ye göre daha performanslı. Belirtilen fark yüzde 30 seviyesinde. Ayrıca yine yüzde 30 oranında daha az enerji harcıyor. Böylelikle aşırı ısınma, sistem kitlenmesi gibi istenmeyen sonuçların önüne geçen, pil dayanıklılığı daha yüksek aygıtların önü açılıyor.
Daha iyi grafikler
Mali G71, önceki nesil GPU’ya göre yüzde 50 daha yüksek performans sergiliyor. Enerji konusundaki geliştirme ise yüzde 20 daha verimli pil tüketimi şeklinde. 4K görüntü için yenileme hızı 120 Hz ve gecikme süresi de 4 ms olarak açıklandı. Ek olarak grafik biriminin Bitfrost adlı üçüncü nesil mimari üzerinden inşa edildiği kaydedildi.
Her iki işlemci de 10nm’lik FinFET üzerinden üretilecek. Ayrıca ARM, Cortex A73 ve Mali G71’in HiSilicon, Marvell ve MediaTek’in de aralarında yer aldığı 10’u aşkın iş ortağı tarafından resmi olarak lisanslandığını duyurdu.

 
Gönderildi : 23 Ağustos 2016 17:22
Paylaş:

❕Site tanıtımınızı farklı bir sitede de tanıtmak isterseniz buraya tıklayın.❕