Paylaş:
Bildirimler
Tümünü Sil




LG Q7+ İncelemesi

1 Yazılar
1 Üyeler
0 Beğeni
853 Görüntüleme
(@blew)
Gönderiler: 25
Seçkin Üye
Konuyu başlatan
 

Akıllı telefon pazarındaki rekabette gözler amiral gemisi cihazlarda olsa da, orta segment cihazlar arasındaki mücadele de oldukça çetin geçiyor. Özellikle üst sınıf özellikleri uygun fiyatla sunan Çinli üreticilerin uluslararası pazardaki varlıklarının daha belirgin hâle gelmesi, orta segmentteki rekabeti de artırmış durumda. LG de bu rekabette söz sahibi olmayı hedefliyor. Q7+, Güney Koreli şirketin bu hedefi doğrultusunda çıkarttığı en yeni cihazlardan biri olma özelliğini taşıyor. LG Q7+ inceleme yazımızda kısa süre önce Türkiye’de de satışa sunulan telefon hakkındaki yorumlarımızı ve detayları bulabilirsiniz.

LG Q7+ inceleme: Tasarım

LG Q7+, akıllı telefon pazarındaki güncel tasarım trendlerini bir arada topladığını ilk bakışta gösteriyor. Cihazın kasasında metal ve cam bir araya geliyor. Metal çerçeveyi dokunulduğunda akrilik gibi hissettiren cam arka panel tamamlıyor. Metal ve camın buluşması sayesinde LG Q7+, görsel açıdan üst segmente biraz daha yakın durmayı başarıyor. Ancak cam arka panele sahip hemen hemen her telefonda olduğu gibi, LG Q7+’ta da parmak izleri biraz yoğun biçimde görülüyor. LG Q7+’ın suya ve toza dayanıklılık konusunda IP68 sertifikasına sahip olduğunu da belirtmek gerekiyor.

143.8 x 69.3 x 8.4 mm. boyutlarındaki telefon, ele oldukça konforlu biçimde yerleşiyor ve bir rahatsızlık hissi yaratmıyor. Bu konforda akıllı telefonun tartıda 145 gram çekmesi de önemli bir rol oynuyor. Tek elle rahatlıkla kontrol edilebilen telefon, kullanıcısını neredeyse hiç yormuyor.

LG Q7+, 5.5 inç büyüklüğünde bir ekran taşıyor. 18:9 görüntü oranına sahip IPS LCD ekran, 2160 x 1080 piksel çözünürlük sunuyor. Ön panelin yüzde 77.3’lük kısmı ekran tarafından kaplanıyor. Ekranın yan kısımlarında çerçeve oldukça incelirken, üst ve alt çerçeveler biraz daha standart boyuta yakın duruyor. Alt çerçeveyi büyük tutmasına rağmen boş bırakan LG, ekranın üstündeki alana ise 8 megapiksel çözünürlüklü ön kamerayı, LED gösterge ışığını ve ahize hoparlörünü yerleştirmiş.

LG Q7+’ın sağ kenarında sadece güç butonu bulunuyor. Sol kenarda ise üst kısımda ses kontrol tuşları, alt tarafta ise SIM kart ve microSD kart tepsisini barındıran yuva bulunuyor. Telefonun üst kenarında sadece mikrofon bulunuyor. Alt kenara inildiğinde ise kullanıcıları soldan sağa doğru sırasıyla kulaklık jakı, USB-C girişi, mikrofon ve hoparlör ızgarası yer alıyor.

Akıllı telefonun arka panelinde ise orta üst kısımda ultra hızlı faz algılamalı otomatik odaklama yeteneğine sahip 16 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor. Bu kameranın hemen altında LED flaş yer alıyor. LED flaşın altında ise parmak izi tarayıcısı bulunuyor. Panelin hem ortasında yer alan Q7+ ve alt tarafta görülen LG logosu arka paneli tamamlıyor.

LG Q7+ inceleme: Ekran

LG Q7+’ta daha önce de belirttiğimiz üzere 5.5 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. 18:9 görüntü oranına sahip IPS LCD panel, kullanıcılara 2160 x 1080 piksel çözünürlük sunuyor.

18:9 görüntü oranı artık akıllı telefon pazarında neredeyse standart hâline gelmiş durumda. Bu yaklaşımı uzun süre önce uygulamaya başlayan LG, Q7+ ile uzun ekranı iyiden iyiye benimsediğini de gösteriyor. LG çentikli ekran akımına uzak durmasa da, Q7+’ın ekranına çentik yerleştirmeyi tercih etmemiş. Ekranın alt kısmındaki çerçeve boş bırakılırken üst kısımda ahize hoparlörü, ön kamera ve LED gösterge ışığı bulunuyor.

LG Q7+’ın ekranı parlak ışıklar altındayken de rahatlıkla görülebiliyor. Görüş açıları da oldukça yeterli olan telefon, multimedya içerik tüketimi için uygun bir cihaz profili çiziyor.

Android işletim sistemli pek çok telefonda olduğu gibi, LG Q7+’ta da ekranla ilgili değişiklikler Ayarlar menüsü içindeki Ekran sekmesi üzerinden yapılıyor. Günümüzde artık akıllı telefon pazarı için standart bir özellik hâline gelen mavi ışık filtresi, LG Q7+’ta da hazır bulunuyor. Konfor görünümü başlığı altından aktif hâle getirilen mavi ışık filtresi, her gün 22:00-06:00 saatleri arasında devreye girecek biçimde programlanabiliyor.

Yine aynı sekme üzerinden telefonun ekran parlaklığı, yazı tipi yazı tipi boyutu, görüntüleme boyutu gibi ayarlar yapılabiliyor. Parlaklığı otomatik olarak ayarlanabilen ekran, doğal güneş ışığı altındayken de bir sıkıntı yaşamadan görülebiliyor.

LG Q7+ inceleme: Donanım

LG Q7+’ın kalbinde 1.5 GHz sekiz çekirdekli MediaTek MT6750 yonga seti bulunuyor. Bu yonga setine 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. MicroSD kart desteği sayesinde dahili depolama alanının üstüne 512 GB daha eklenebiliyor. Telefonun grafik yükünü ise ARM Mali T860 çekiyor. Bu teknik kadronun LG Q7+’ın içinde bulunduğu üst orta segmentin dinamiklerine uygun olduğunu belirtmek gerekiyor.

Sekiz çekirdekli MediaTek MT6750 yonga seti ve eşlikçileri, genel olarak telefonun yükünü çekme konusunda somut bir problem yaşamıyor. LG Q7+ ile bir problem yaşamadan internette dolaşılabiliyor, sosyal medya uygulamaları kullanılabiliyor veya e-posta alınıp gönderilebiliyor. Bütün bu işlemler sırasında hızın kayda değer biçimde yüksek olduğunu belirtmek gerekiyor.

Söz konusu işlemler yapılırken, arkada Spotify gibi bir çevrimiçi müzik uygulamasının çalışması da gözler görülür bir sıkıntı yaratmıyor. Kısacası LG Q7+ arka planda uygulama çalıştırdığı zamanlarda somut bir performans teklemesiyle karşı karşıya kalmıyor.

LG Q7+’ta biyometrik güvenlik çözümü olarak arka panele yerleştirilen parmak izi tarayıcısı bulunuyor. Bu parmak izi tarayıcısı oldukça hızlı biçimde çalışıyor. Parmağın tarayıcıya temas etmesinin ardından çok kısa bir süre içinde telefonun kilidi açılıyor. Bunun da ciddi bir kullanım kolaylığı sağlayacağı söylenebilir.

LG Q7+ sahipleri diledikleri takdirde parmak izi tarayıcısına başka işlevler de kazandırabiliyor. Telefonun Ayarlar menüsündeki Genel sekmesi üzerinden “Kısa yol tuşu” isimli menü üzerinden söz konusu işlevler aktif hâle getirilebiliyor. LG Q7+’ın parmak izi tarayıcısı kamera modunda selfie çekerken bir deklanşöre dönüşebiliyor, ekran görüntüsü almayı sağlayabiliyor veya kullanıcıları cihazın bildirim paneline götürebiliyor. Kısa yol tuşu menüsü üzerinden güç ve ses kontrol butonları için de ekstra işlevler atanabiliyor.

LG Q7+’ın standart görevleri sıkıntısız biçimde yerine getirmesinde LG’nin yazılım tercihlerinin de önemli bir katkı sağladığı söylenebilir. Telefonda Android 8.1 Oreo işletim sistemini LG’nin yaptığı küçük dokunuşlar tamamlıyor. Arayüzü gereksiz biçimde şişirilmeyen LG Q7+, menü geçişlerinde ve uygulama başlangıçlarında sıkıntı yaşamıyor.

Orta sınıf akıllı telefonların öncelikleri arasında yüksek bir oyun performansı sunmak bulunmuyor. Buna rağmen, LG Q7+ oyuncuları yüz üstü bırakmıyor. Telefonu kaynak tüketimi bakımından çok fazla zorlamayan oyunlarda LG Q7+ bir sorun yaşamıyor. Kaynak talebi arttıkça bazı sıkıntılar gözlemlense de, bu telefonun genel görünümüne olumsuz bir etki yapmıyor.

LG Q7+, AnTuTu benchmark testinden 55835 puan alıyor. Cihaz Geekbench benchmark testini ise tek çekirdekte 640, çok çekirdekte 2126 puan ile tamamlıyor. Söz konusu puanların LG Q7+’ın içinde bulunduğu fiyat segmentinin standartlarına uygun olduğunu belirtmek gerekiyor.

LG Q7+ inceleme: Pil

LG Q7+ enerjisini 3000 mAh kapasiteli pilinden alıyor. Bu pil kağıt üzerinde biraz küçük görünüyor. Ancak hem LG Q7+’ın teknik kadrosu hem de gerçek kullanım sonucunda ulaşılan gözlemler, ilk bakışta yaşanan bu şüpheyi ortadan kaldırıyor.

Sosyal medyada dolaşmak, internette gezinmek, yaklaşık 3-4 saat bir süre boyunca Spotify’da müzik dinlemek, YouTube üzerinden birkaç video izlemek, Facebook Messenger üzerinden mesajlaşmak gibi eylemlerin dahil edilebileceği ortalama yoğunluklu bir kullanım senaryosunda LG Q7+ bir günü rahatlıkla çıkarabiliyor.

Multimedya içerik tüketimi biraz arttığında, işin içine uzun süre boyunca kamera kullanmak, telefonu kablosuz bağlantı noktası olarak kullanmak ve biraz da oyun oynamak girdiğinde ise kullanım süresinde bir miktar düşüş yaşanabiliyor. Ancak bu tarz yoğun senaryolarda bile Q7+ günü tamamlamayı başarıyor. Bu noktada güç tasarrufu özelliğinin de hatırı sayılır bir katkı sağladığını belirtmek gerekiyor. Güç tasarrufu özelliğinde pil ömrünü biraz uzatmak ve maksimuma çıkarmak için farklı modlar sunuluyor.

LG Q7+’ın 3000 mAh kapasiteli pili hızlı şarj desteğine de sahip. Bu destek sayesinde telefonun pilini kısa bir süre içinde tamamen doldurmak mümkün oluyor. Pil tamamen boşken yüzde 10 doluluk oranına 10 dakikadan kısa bir süre içinde ulaşabiliyor.

20 dakikanın sonunda ise doluluk oranı yüzde 25’i buluyor. 40 dakikanın sonunda pilin doluluk oranı yüzde 60 seviyesine iyice yaklaşıyor. 75 dakikada yüzde 80 barajını geçen telefon, yaklaşık 100 dakikanın sonunda tamamen dolu bir pile kavuşuyor.

LG Q7+ inceleme: Ses

LG Q7+’ın altında bulunan küçük hoparlörden çıkan ses, hem yükseklik hem de kalite bakımından kullanıcıları tatmin etmekten uzak. Q7+ ile cihazın kendi hoparlörü üzerinden müzik dinlerken keyif almak oldukça zor oluyor. Ancak işin içine kulaklık veya başka bir ses aksesuarı girdiğinde olayın rengi değişiyor.

 
Gönderildi : 16 Ağustos 2018 17:28
Paylaş:

❕Site tanıtımınızı farklı bir sitede de tanıtmak isterseniz buraya tıklayın.❕