GPT-5 Resmen Yayında: İşte GPT-4 ile Arasındaki Tüm Farklar!

GPT-5 Resmen Yayında: İşte GPT-4 ile Arasındaki Tüm Farklar!
7E6QDrY.jpeg

Yapay zekâ dünyasında devrim niteliğinde bir gelişme yaşandı. OpenAI, yeni nesil dil modeli GPT-5’i resmen kullanıma sundu. GPT-4’e kıyasla daha hızlı, daha akıllı ve daha kapsamlı bilgi kapasitesine sahip olan GPT-5, hem profesyoneller hem de günlük kullanıcılar için büyük avantajlar sunuyor. İşte GPT-4 ile GPT-5 arasındaki dikkat çekici farklar...

💡 GPT-5 ile Gelen Yenilikler
  • Daha uzun konuşmalarda bağlamı koruyabilme
  • Gelişmiş mantık ve problem çözme yeteneği
  • 2024 ortasına kadar güncel bilgi
  • Daha doğal ve bağlama uygun dil kullanımı
  • Gelişmiş görsel, kod ve tablo işleme kapasitesi

📊 GPT-4 ve GPT-5 Karşılaştırma Tablosu

ÖzellikGPT-4GPT-5
Bağlam AnlamaUzun konuşmalarda bazen önceki detayları unutur.Daha uzun konuşmalarda bile bağlamı korur, küçük detayları hatırlar.
Muhakeme ve Mantıkİyi mantık yürütür ama karmaşık adımlarda hata oranı yüksektir.Çok adımlı mantıkta daha tutarlı, adım adım çözme yeteneği gelişmiş.
Bilgi Kapsamı2023 ortalarına kadar bilgi.2024 ortasına kadar güncellenmiş ve daha fazla alan bilgisi.
Dil DoğallığıAkıcı fakat bazen yapay veya kalıplı ifadeler kullanır.Daha doğal, bağlama uygun ton ve stil değişimleri yapabilir.
Çoklu Veri Türü DesteğiMetin + sınırlı görsel analiz.Metin, görsel, kod, tablo ve karma veri türlerini birlikte daha iyi işler.
Kod YazmaKod üretiminde iyidir ancak bazen hatalı çalıştırır.Kod mantığını daha iyi kurar, hataları azaltır, açıklamaları daha net verir.
Hata YönetimiHataları fark etme yeteneği sınırlı.Kendi hesap veya mantık hatalarını daha iyi fark eder ve düzeltir.
KişiselleştirmeTemel seviyede bağlama uyum sağlar.Kullanıcının önceki tercihlerini daha net yansıtır, esnek kişiselleştirme.
HızDaha yavaş yanıt verebilir.Daha hızlı ve optimize edilmiş yanıt üretir.

Kaynak: OpenAI Resmi Duyurusu
- Gezegen Forum -​

AdBlock tespit edildi!

Anlıyoruz, ama..

Sitemizin devamlılığı için reklam gelirlerine ihtiyacımız var. Lütfen reklam engelleyicinizi devre dışı bırakın veya sitemizi beyaz listeye ekleyin. Teşekkürler!.. Gezegen Forum yönetimi.

AdBlock'u devre dışı bıraktım.